101 TIPP...

...hogy miért PONT EZT a könyvet olvasd el :-)

Bizony én is feltenném magamnak ezt a kérdést, ha ajánlanád nekem a könyvedet.
Az író számára (jó esetben :-)) egyértelmű, hogy miért írja meg a könyvét. Az olvasó számára azonban már korántsem ilyen magától értetődő, hogy miért pont ezt a könyvet olvassa el. Hiszen annyi a könyv, mint égen a csillag!

Itt én sem találnám meg az igazit :-).

Anno igen népszerűek voltak a 101 (hasznos/hülye/vicces...) TIPP fogyókúrázóknak/anyáknak/elváltaknak... című könyvek. Innen az ötlet, hogy összegyűjtök 101 tippet, amivel segítem az érdeklődőket, hogy kedvet kapjanak a könyvem elolvasásához. No1: Kezdeném a legkézenfekvőbbel: Mert ez egy jó könyv :-). 

Tudom, önelégülten hangzik. De hát ha egyszer az! Nem mondom, hogy nem lehetne még csiszolni a stílust, javítani a sokadik átolvasás után is megbúvó hibákat, de összeségében jól sikerült. Az is kétségtelen, hogy nem olvashatunk el minden jó könyvet... ezért tartogatok még egypár tippet :-). Bár kezdetnek azért nem rossz, ha nemcsak fontos vagy érdekes a téma, de élvezetes is az olvasnivalónk.
Azt sem mondom, hogy mindenkinek bejön az a világlátás, amit közvetítek a regényben, de azt hiszem, mást is el fog varázsolni Angyalfalu, mások is szeretni fogják a szereplőket, és kíváncsian várják majd, hogyan alakulnak a kalandjaik.


 No2. Mert más, mint a megszokott. 

Nem feltétlenül a történet ̶  bár az sem éppen sablonos, sőt... :-) ̶ , hanem az a „szemüveg”, amin keresztül Angyalfalu lakói szemlélik az életet. A mi, Izmael (lásd ANGYALFALU KÖNYVTÁRA No.1) által „elvevő”-nek nevezett kultúránknak megvan a maga meghatározott története, ha úgy tetszik mítosza, amely meghatározza, hogy hogyan élünk, és milyen világot építünk. És ez a mítosz átszövi, mintegy a vázát adja a legtöbb irodalmi alkotásnak is (bármily zseniálisak is egyébként), és tovább tanítja ezt a történetet a következő generációknak. Így haladunk tovább befelé a zsákutcába. Angyalhegy egy másfajta mítoszra épül, másfajta történetet mesél el. Ha nem akarunk a zsákutca végére érni, érdemes górcső alá vennünk régi és új mítoszainkat, és egy új történetet tanítani a következő nemzedékeknek.
Ego vs. eco (öko) „mítosz”:

 No3. Mert pozitív. 

Rengeteg jó könyvem van, mégis csak töredékük maradt meg a könyvespolcomon. Ezek a könyvek mások: a megszokott „szenvedéstörténet” helyett pozitív víziót tárnak elénk. Kiutat mutatnak. Jó érzésekkel töltenek el. De nem üres, igénytelen művilággal kábítanak-butítanak, amit a szórakoztatóipar tömegével kínál. Nekem fontosak ezek a tartalmasan pozitív könyvek, mert segítenek abban, hogy a járatlan úton maradjak, és bízzak abban, hogy kimászunk a kollektív slamasztikából. Ilyen könyvnek szántam Angyalhegyet, amelyet örömmel őrzöl majd a polcodon, hogy amikor elcsüggednél, levedd onnan, és belefeledkezz abba a „másvilágba”, amit eléd varázsol."Hogy véghez vigyünk egy pozitív cselekedetet, létre kell hoznunk előbb egy pozitív víziót." Dalai láma


Hamarosan jön a többi TIPP...