III. Spirálok

Paulo Coelho

„Nyisd ki bátran a képzeleted titkos ládáját.
Az egyik bátorsága biztatást ad a másiknak is.”

2023. december 9. szombat

"...Azzal a dámszarvas tekintélyes agancsának meglepően kecses mozdulatával körbemutatott a tisztáson. Kis szünetet tartott. Végül újra megszólalt; a hangjában megbújó vád szomorúsággá szelídült.
    – Mi, a Föld élővilágának összes faja, akit egyetlen faj, az Elvevő Ember a végveszélybe sodort, végső kétségbeesésünkben és tehetetlenségünkben a következő elhatározásra jutottunk…
    Emlékező letaglózva állt, fejét szégyenkezve lehajtotta, pedig neki, Angyalfalu Összekötőjének alig volt mit szégyellnie azokhoz a milliárdokhoz képest, akik odakint, Falánkföldén folytatták süketen és vakon önző életformájukat. Emlékező nem a tetteiért szégyellte magát, hanem azért, mert ember..."

~~~
Angyalhegyen beköszönt a tél, a Láthatatlanok fontos bejelentésre készülődnek. És Emlékező végre emlékezik… A Kiválasztottak és az egész falu lakossága komoly próbatétel előtt áll − alig egy hónapjuk van a felkészülésre.
   
Közben az élet nem áll meg a faluban; Annie és Aaron tovább ismerkednek az Ébredők életformájával: Bepillantást nyernek abba, hogy az Angyalúton járók hogyan viszonyulnak a gazdálkodáshoz és a pénzhez, és milyen szintet értek el az önellátás és a technológia területén. A tavaszi munkák előkészítése során pedig belekóstolnak a permakultúrás tervezés rejtelmeibe, amely szorosan összefügg az egészséges életmóddal és a táplálkozással, sőt az önismerettel és a tudati fejlődéssel is.

   
Az eseménydús hétköznapokra és a sajátságos ünnepekre azonban rányomja a bélyegét az izgatott várakozás: miféle kihívás elé néznek, és vajon átmennek a megmérettetésen?


Előzetes tartalom

TÉL:

Emlékező emlékezik
Gaia kiáltványa − a látomás
Kelet-nyugat, jobb és bal − keresd, ami összeköt! 
Nagymamám házi praktikái
Az Őrködök bejelentése
Mikulás-túra és testmozgás angyal módra
Földűrhajó
Okosházban buta ember?! − Technológia ész nélkül19
Az időzített bomba
Szelíd energiák és szelíd szükségletek
Konspiráció
Csigastratégia − a Nemnövekedés felé
Mammon temetése − élet a pénzen túl
A Fény Ünnepe − a térteremin
Kiáradás − az „antenna”
Szilveszter a Tűz-hegyen – spirálok
A szabotőrök
Január
Süssünk házat!
Eredendő "Büün" − vallás és felemelkedés
A hét próba
Az élet receptje
Gyógyító táplálkozás − umami?!
Carne vale − búcsú a hústól
Kérdezd az erdőt! − Permakultúra
Szökőnap
Cédrus álma
Szemelvények Angyalfalu könyvtárából III. rész